Relatie-APK

Blog van Tijs van den Brink

in Christelijk Nieuws

Ik ben net terug van een relatietraining. Nee, nou niet allemaal meteen vragen of dat echt nodig was. Nou ja, u mag het wel vragen, maar origineel is het niet. U bent namelijk de zoveelste die deze vraag stelt.

Heel gek: als ik zeg dat mijn auto naar de APK moet, wordt mij nooit gevraagd of dat nodig is. Maar bij een relatie-APK zie ik ineens bezorgde en meewarige blikken... 

En nee, ik stond niet meteen dansend op de tafel toen de training ter sprake kwam. Dertig uur met z’n tweetjes 
in huis bij een wat ouder echtpaar. (Apkvoorjerelatie.nl) Wat zijn dat voor types? Zijn ze niet zweverig? Gaan ze erg in onze ziel peuren? Welk probleem moet er eigenlijk opgelost worden?

Met iets meer motivatie dan lood in de schoenen stapten we een mooi rustiek landhuis binnen, om anderhalve dag later weer naar buiten te stappen. Met een schorre keel van het praten en een moe maar vrolijk hoofd van het analyseren van elkaars sterke kanten en valkuilen. En met een buideltje concrete ideeën om de ander gelukkiger te maken, door zelf je gedrag te veranderen. 

Is het eng? Welnee. Behalve als je een heel enge partner hebt misschien. Maar wie had die ook alweer uitgezocht? Juist. Het engste was dat SGP-leider Kees van der Staaij ineens opdook. Terwijl wij rustig ontbeten in ons APK-bed in Limburg, sprak hij ons ineens luid en duidelijk toe via paginagrote advertenties in landelijke kranten: ‘Vind je liefde en trouw ook belangrijk?’ Huh? Eh, daar willen we best over praten, maar Kees, HOE WEET JIJ DAT WIJ HIER ZIJN!? 

Tijs van den Brink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons