PKN neemt afscheid van Plaisier met speciale viering

in Christelijk Nieuws

De Amersfoortse dominee Arjan Plaisier neemt vandaag afscheid als scriba van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). In de Jacobikerk in Utrecht vindt daarom een speciale viering plaats. Plaisier was acht jaar lang het gezicht van de Protestantse Kerk.

Tijdens de viering zullen, naast dr. Arjan Plaisier zelf, ook ds. Lieuwe Giethoorn en ds. Karin van den Broeke voorgaan.

'Kerk van vele eeuwen'
Op 15 juni 2008 werd Plaisier door de synode benoemd tot scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Vier jaar later werd hij herbenoemd voor een tweede en daarmee laatste ambtstermijn. "Ik sta als mens in dienst van iets wat me te boven gaat", zegt Plaisier in een een afscheidsinterview in dagblad Trouw. "Ik ben leider geweest van iets dat veel groter is dan ik: de kerk van vele eeuwen."

Afscheid
De afscheidsdienst van Plaisier begint om 19.00 uur, in de Jacobikerk in Utrecht. Na afloop van de dienst zal er een afscheidsreceptie zijn, waar gelegenheid is dr. Arjan Plaisier te ontmoeten en afscheid van hem te nemen. De Reformatorische Omroep zal de afscheidsdienst van dr. Arjan Plaisier live uitzenden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons