‘Papyrusfragment over Jezus’ vrouw is nep’

in Geloven

Wereldwijd trok een papyrussnipper over de vrouw van Jezus de aandacht. De ontdekker van het fragment denkt nu dat het een vervalsing is, meldt Trouw. Het veelbesproken papyrusfragment waarop Jezus spreekt over ‘mijn vrouw’ kan hoogstwaarschijnlijk de prullenbak in.

De herkomst van dat fragment is zo dubieus dat het alles weg heeft van een moderne vervalsing, erkent de historica die het vier jaar geleden in handen kreeg.

'Schimmig verleden'
Karen King van de Amerikaanse Harvard-universiteit trekt die conclusie na het lezen van een artikel in de nieuwste editie van het tijdschrift The Atlantic. Dat beschrijft hoe het is gestuit op de anonieme verzamelaar van wie King het zogenoemde 'Evangelie van de vrouw van Jezus' heeft gekregen. De verzamelaar heeft zo'n schimmig verleden en zijn verhaal bevat zo veel fouten dat het wat King betreft wel erg lastig is om hem te geloven.

De man die King het manuscript bezorgde, blijkt Walter Fritz, een Duits-Amerikaanse vijftiger die zich na zijn niet-afgemaakte studie egyptologie ontwikkelde tot zakenman en pornoproducent.

Bron: ANP/Trouw
Beeld: Youtube

Lees ook: 'Vraag het Google: Had Jezus een vrouw?'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons