Open Doors publiceert jaarverslag 2015

'Groeiende hulpvraag uit de vervolgde kerk'

in Christelijk Nieuws

Wereldwijd neemt christenvervolging toe. Open Doors volgt die ontwikkeling al enkele jaren, en de signalen worden steeds duidelijker. Daardoor groeit de druk op lokale kerken en op de lokale werkers van Open Doors. Zij vragen dringend om bijbels, onderwijs en ondersteuning. Als reactie hierop breidt de organisatie haar werk wereldwijd fors uit, blijkt uit het jaarverslag 2015.

De hulp aan vervolgde christenen uit zich in vier strategische richtingen: steun aan christenen met een moslimachtergrond, het versterken van de kerk in het Midden-Oosten, bouwen aan een weerbare kerk in Sub Sahara Afrika en oog voor vervolging uit het hindoeïsme en boeddhisme.

Wybo Nicolai, directeur veldoperaties van Open Doors International: “Niet eerder kwamen er vanuit de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme zoveel mensen tot Christus als in de afgelopen vijftig jaar. En zolang de kerk groeit, neemt ook de vervolging toe. Ik maakte niet eerder zo’n toename van vervolging mee als in 2015.”

De komende jaren staan in het teken van nieuwe projecten op het gebied van discipelschapstraining, traumaverwerking, opvang van christelijke vluchtelingen in de regio van herkomst en uitbreiding van bestaande hulpprogramma’s. Open Doors verwacht een groei van 35% in de komende drie jaar.

12 miljoen inkomsten
De inkomsten van Open Doors Nederland groeiden het afgelopen jaar naar een recordbedrag van bijna € 12 miljoen. Een actie voor noodhulp in Irak en Syrië hielp mee om maandelijks 25.000 gezinnen van voedselhulp en andere hulp te voorzien.

60-jarig jubileum
Open Doors bestond in 2015 zestig jaar. Dit jubileumjaar stond in het teken van de oproep ‘Wees wakker!’ Deze oproep komt uit de Bijbeltekst waardoor Open Doors-oprichter Anne van der Bijl het werk zestig jaar geleden begon in Polen. De oproep ‘Wees wakker!’ werd het hele jaar gecommuniceerd. De jaarlijkse Open Doors-dag op 28 november was de afsluiter van het jubileumjaar. Ruim twaalfduizend volwassenen, tieners en kinderen kwamen naar de Jaarbeurs in Utrecht. Ook in Polen werd het jubileum gevierd. In dit land waar Anne van der Bijl als eerst naartoe reisde om hulp te bieden, is nu ook een vestiging van de organisatie.

Bekijk het volledige verslag op www.opendoors.nl/jaarverslag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons