Nederlandse kerken herdenken slachtoffers Orlando

in Christelijk Nieuws

Op verschillende plekken in Nederland zijn de slachtoffers van de aanslag in een homoclub in Orlando herdacht. Ook Nederlandse kerken laten van zich horen, zo laat het Nederlands Dagblad weten. Zo sloeg de Amsterdamse Keizersgrachtkerk (PKN) de handen ineen met islamitische en christelijke homo-organisaties voor een herdenking.

Twee avonden (maandag en dinsdag) zijn de deuren van de kerk open om een kaarsje aan te steken, een condoleance te schrijven, naar muziek te luisteren of te bidden.

'Solidair in verdriet'
De protestantse Pauluskerk in Breukelen hing de regenboogvlag halfstok. “Solidair in het verdriet van Orlando en de internationale homogemeenschap”, is te lezen op de Facebookpagina van de kerk. “Dat de liefde de wereld bevrijdt van haat.”

Kerkgangers ontvingen de actie met veel enthousiasme: “Geweldig dat deze kerk ons verdriet deelt”, schrijft een volger op Facebook. “Kippenvel als ik naar deze vlag kijk”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons