Mars tegen islamlessen op katholiek onderwijs

'Geen moskee in onze school!'

in Christelijk Nieuws

In Brussel vindt op 25 juni een mars plaats voor het katholieke onderwijs. Aanleiding van de manifestatie zijn de plannen van Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Hij wil meer plaats voor islamitische gebedsruimtes, hoofddoeken en vrijwillige islamles buiten de schooluren.

Boeve werkt aan een schoolmodel waarin andere religies en levensbeschouwingen een bijzonder grote rol krijgen. Dat betekent dat moslims en andersgelovigen op scholen waar zij in groten getale aanwezig zijn een plek zullen krijgen. Er komt dan ook meer ruimte voor religieuze symbolen zoals de hoofddoek, mogelijk speciale plekken om te bidden naast de katholieke kapel en islamitische lessen of uitstappen als vrijwillige buitenschoolse activiteit.

Gezichtsverlies
“Het Katholiek onderwijs verliest duidelijk en soms bewust haar identiteit”, reageert vereniging Pro Familia, initiatiefnemer van de protestmars. “Hierdoor dreigt het onderwijs haar eigen waarde te verliezen en verschilt zo alleen nog in naam van de andere onderwijsnetten. Als het zout zijn kracht verliest, waarmee zal men dan zouten?"

De optocht passeert de Guimardstraat in Brussel, waar de hoofdzetel van de koepelorganisatie Katholiek Onderwijs Vlaanderen gelegen is. Op de website van Pro Familia kan tevens een petitie tegen het nieuwe schoolmodel worden getekend.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons