Man reist met 49 kruizen af naar Orlando

'Heb je naasten lief. Veroordeel elkaar niet'

in Geloven

Na de aanslag in de homoclub Pulse in Orlando, is de stad in rouw. Greg Zanis maakte het zijn missie de slachtoffers te eren en de nabestaanden hoop te geven. Hij reisde bijna tweeduizend kilometer af naar Orlando met 49 kruizen, voor elk slachtoffer één.

De 65-jarige Zanis heeft elk kruis zelf met de hand gemaakt. Na zijn lange reis van Illinois naar Orlando plaatste hij deze tegenover het Orlando Health Medical Center. Op elk kruis is een rood, houten hart bevestigd, met daarboven de naam van één van de slachtoffers.

Een belangrijke boodschap
Zanis begon al op de ochtend na de aanslag met het maken van de kruizen. Volgens hem is dit zijn manier om de slachtoffers te gedenken en tegelijkertijd de inwoners van de stad een belangrijke boodschap mee te geven. “Heb je naasten lief. Veroordeel elkaar niet”, zegt hij.

Hoop
Zanis’ eigen vader kwam tientallen jaren geleden om door wapengeweld. Sinds dien stopte de bouwvakker met het maken van huizen en begon hij met het maken van kruizen voor slachtoffers van soortgelijke gebeurtenissen als die in Orlando. Voorbijgangers kunnen een liefdevolle boodschap op de kruizen achterlaten. “Ze staan symbool voor wat de maatschappij nu nodig heeft. Ik wil mensen hoop bieden, juist wanneer een situatie hopeloos lijkt.” De kruizen in Orlando worden uiteindelijk geschonken aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Bron: Huffington Post
Beeld: India TV

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons