Leraren vast om verspreiding christelijke boeken

in Christelijk Nieuws

Zeven christelijke werkers in Nepal zijn op vorige week opgepakt vanwege het verspreiden van christelijke boeken. Ze zitten allemaal nog vast, ondanks pogingen van lokale pastors om hen vrij te krijgen. De christenen deelden boeken uit aan kinderen terwijl ze op de terugweg waren van een voorlichtingsbijeenkomst over aardbevingen op een school.

Twee van de zeven christenen zijn schooleigenaren. De andere vijf werken bij Teach Nepal, een organisatie die onderwijs geeft aan kinderen. Lokale pastors doen pogingen om de onderwijzers vrij te krijgen. Dat blijkt veel moeite te kosten. De christenen kunnen ook niet op borgtocht vrijkomen.

Nepal staat niet op de Ranglijst Christenvervolging, maar christenen staan er wel onder druk. De vervolging is vaak politiek gemotiveerd en komt van hindoe-nationalisten. Deze extremisten vinden dat de Nepalese identiteit onlosmakelijk verbonden is met hindoe zijn. Iedereen die een ander geloof aanhangt, beschouwen de extremisten als landverrader. In 2015 werden om die reden drie bomaanslagen gepleegd in kerken.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons