Kerkleider in elkaar geslagen om geluidsoverlast

in Christelijk Nieuws

Kerkleider Riaz Rehmat is tijdens zijn kerkdienst in Lahore (Pakistan) in elkaar geslagen door een politieman. Dat meldt Open Doors. De twee zouden onenigheid hebben gehad over muziek die zou worden afgespeeld over de luidsprekers van de kerk.

Rehmat: “Iemand had de politie gebeld omdat er muziek uit de luidsprekers van de kerk kwam. Vier agenten kwamen naar de kerk toe en vroegen om mij. Ik liep naar buiten en vertelde dat de luidsprekers helemaal niet aanstonden.” De veiligheidsbeambte van de kerk bevestigde die informatie aan de politie.

Terwijl de politieagenten en de voorganger buiten de kerk stonden te praten over het voorval, rende een van de agenten naar binnen en zwaaide met zijn pistool. Hij beval direct te stoppen met de dienst.

“Ik ging achter de agent aan,” vertelt Rehmat, “en zei dat hij de kerk uit moest. Daarop begon hij me te slaan. Het nieuws verspreidde zich al snel naar andere kerken die direct in actie kwamen en de weg blokkeerden. Ze eisten dat de politieagent die mij geslagen had, zou worden ingerekend.”

De hoogste officier van het lokale politiebureau heeft de agent geschorst.

Aanvallen tegen christenen in Pakistan komen vaker voor. Het land staat op plaats 6 van de Ranglijst Christenvervolging 2016. Het is een van de moeilijkste landen om uit te komen voor het christelijk geloof.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons