Kerken Berlijn bieden gratis wifi aan

in Christelijk Nieuws

Bezoekers van een groot aantal kerken in Berlijn kunnen binnenkort gratis gebruik maken van wifi hotspots, de zogenaamde ’Godspots’. Maar liefst 220 kerken worden door de Evangelische Kerk in Berlijn van een gratis netwerk verbinding voorzien, met als doel om meer jongeren aan te trekken.

De Berlijnse bisschop Dröge lanceerde dinsdag de eerste hotspot in de Französischer Dom aan de Berlijnse Gendarmenmarkt. “Evangelische kerktorens zullen binnenkort symbool staan voor een veilige internetverbinding”, zegt de bisschop. “Het aanbod moet echter geen persoonlijke ontmoetingen tussen mensen in de weg staan.”

Gebruikers die van de ‘Godspots’ gebruik maken belanden eerst op een webpagina met informatie over de kerk, de gemeenschap en artikelen rondom het christelijk geloof. Vervolgens kunnen zij verder surfen op een veilige verbinding, waarmee geen persoonlijke informatie van de gebruikers wordt gewonnen.

Volgens Dröge volgt de installatie van de hotspots in 220 kerken en kerkelijke centra in en rond Berlijn. Na evaluatie hoopt de Evangelische Kerk in Berlijn dit aantal uit te breiden naar 3000 kerken in de regio.

Beeld: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons