Het geduld van Ronaldo

‘Een moment om aan terug te denken’

in Christelijk Nieuws

De komende weken gaat EO.nl/geloven op sportles: welke levenswijsheden liggen er verscholen in deze sportzomer? Vandaag: Het geduld van de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo.

Het EK Voetbal is nog niet het toernooi van Portugal en hun sterspeler Cristiano Ronaldo. Na de 1-1 tegen IJsland eindigde afgelopen zaterdag ook het duel met Oostenrijk in een gelijkspel: het bleef 0-0. Het waren negentig lange minuten waarin Ronaldo niet scoorde. Hij miste kansen, verknalde vrije trappen en zelfs een strafschop schoot hij tegen de paal. Om de kwelling te voltooien, maakte hij ook nog een buitenspeldoelpunt. De teleurstelling is zelfs voor supporters op de achterste rij in het Parijse stadion Parc des Princes van Ronaldo’s gezicht af te lezen. 

Maar veel tijd om verdrietig te zijn, kreeg Ronaldo niet. Direct na het laatste fluitsignaal rende een wel heel enthousiaste supporter het veld op richting de vedette. Beveiligers wilden de jongen tegenhouden, maar Ronaldo gebaarde dat ze hem even moesten laten. De voetballer bleef geduldig te wachten, terwijl de jongen zenuwachtig probeerde zijn telefoon aan de praat te krijgen om een selfie met hem te kunnen maken. Toen het kiekje eindelijk gelukt was, kreeg de Portugees als dank een dikke kus.

Niemand had het Ronaldo kwalijk genomen als hij zo snel mogelijk was doorgelopen naar de kleedkamer en de fan had overgeleverd aan de toegesnelde stewards. Misschien is dat vanwege zijn arrogante imago ook wat de meesten van hem hadden verwacht. In plaats daarvan zette Ronaldo zijn woede en verdriet aan de kant en bezorgde hij een jongen de mooiste dag van zijn leven. Voor mij een momentje om aan terug te denken als ik op het punt sta mijn frustraties af te reageren op iemand anders. Wees vriendelijk en geduldig, ook als de boel even misloopt. Ronaldo kan het ook. :-)

Femke Taale 
Redacteur EO Visie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons