Groot-Brittannië test Bijbelkennis van vluchtelingen

'Wat is de kleur van je Bijbel?'

in Christelijk Nieuws

De Britse overheid is van plan om christelijke vluchtelingen te testen op hun kennis van het christelijke geloof, zo meldt Kerknet. De overheid wil op die manier moslims op het spoor komen die zich uit opportunisme tot het christendom hebben bekeerd.

Naar verluid vragen zij regelmatig asiel aan in het Verenigde Koninkrijk om aan religieuze vervolging te ontkomen. Vluchtelingen krijgen eenvoudige vragen zoals een opsomming van de Tien Geboden of toelichting bij het pinksterfeest voorgelegd. Wie de vragen fout beantwoordt, dreigen voortaan afgewezen te worden.

“Er zat een aparte vraag bij”, zegt de Iraanse vluchteling Mohammed. “Ze vroegen me wat de kleur van mijn Bijbel was. Ook vroegen ze me de tien geboden op te noemen. Ik kende ze niet allemaal uit mijn hoofd.”

Ook hindoes en leden van andere religieuze minderheden uit deze landen trachten op basis van hun geloof asiel aan te vragen. Of ook voor hen een test is voorzien, is nog niet duidelijk.

Beeld: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons