Gebedsdiensten na schietpartij in homoclub Orlando

in Geloven

In het Amerikaanse Orlando vonden op zondagavond tientallen gebedsdiensten plaats, naar aanleiding van de gruwelijke schietpartij in een homoclub. De aanslag kostte zeker vijftig mensen het leven. “Er heerst boosheid, verdriet en ongeloof”, zegt dominee Brown van de Metropolitan Community Church.

Brown: “We hebben gezongen en gebeden om samen tegen het geweld op te staan. Op deze momenten kun je niet genoeg samen zijn. We moeten er voor elkaar zijn en elkaar troost bieden".

Dominee Nancy Oliver, van de Cathedral Curch of Saint Luke, was na de aanslag aanwezig bij de ingang van een ziekenhuis om families bij te staan. “Ik kocht een aantal koffiekannen en flesjes water voor mensen die hier stonden te wachten. Ik bad met families en luisterde naar hun verhalen. Dat is alles wat je op zo’n moment kun doen”.

Beeld: Voorganger Kelvin Cobaris omarmt homorechten-activist Terry DeCarlo en de stad commissaris. (Twitter)

Bid mee voor #Orlando via MyPrayerFor:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons