Film over leven van Petrus in de maak

Verhaal brengt eerste openlijke christenvervolging in beeld

in Mediatips

Een nieuwe film over het leven van apostel Petrus is in de maak. 'Peter: The Redemption' draait om de vervolging van Petrus onder het bewind van keizer Nero, die van 54 tot 68 na Christus verantwoordelijk was voor de eerste openlijke christenvervolging.

De rol van Petrus wordt vertolkt door acteur John Rhys-Davies (o.a. bekend van Lord of the Rings en Indiana Jones). Zijn toewijding aan God wordt opnieuw op de proef gesteld wanneer hij tijdens zijn gevangenschap met de dood wordt geconfronteerd.

Met de film wil regisseur Leif Bristow laten zien dat het volgen van Jezus, naast eeuwig leven, ook vervolging en verdrukking met zich mee brengt. ’Peter the Redemption’ verschijnt op 2 augustus in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wanneer de film in Nederland te zien is.

Bekijk hier alvast de trailer.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons