Christenen bidden voor Britse referendum

in Christelijk Nieuws

Honderden christenen in Groot-Brittannië komen vanavond bij elkaar op het Parliament Square, waaraan het Britse parlement zetelt. Samen bidden zij voor het land, dat morgen over het lidmaatschap van de Europese Unie zal beslissen.

Volgens Christian Today is iedereen, van elke religie en denominatie, welkom op de gebedsbijeenkomst. Dominee Patrick Allerton: “Er wordt gebeden voor genezing van de natie en haar politiek. Hiermee maken we tevens een zichtbare statement dat de kerk in Engeland leeft en betrokken is”. Volgens Allerton is het belangrijk dat christenen betrokken zijn bij de politiek, om samen op te komen voor ’Gods wil op aarde’.

De Kerk van Engeland neemt officieel een neutraal standpunt in over de vraag of Groot-Brittannië wel of niet bij de EU blijft. Echter, de ene na de andere bisschop verklaarde zich in de afgelopen weken voor of tegen, zo schrijft het ND. De Britse kerkelijke top lijkt net zo verdeeld over het referendum als het gewone volk.

Het blijven-of-vertrekken referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie wordt op 23 juni gehouden. De stembureaus zijn geopend tussen 8u ’s ochtends en 11u ’s avonds (Nederlandse tijd). De uitslag wordt vrijdag 24 juni in de vroege ochtend verwacht.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons