Christenen bidden na moord op Brits parlementslid

in Christelijk Nieuws

Veel christenen in het Verenigd Koninkrijk reageren geschokt op de dood van Jo Cox, de parlementariër die donderdagmiddag werd neergeschoten en -gestoken in haar district in West-Yorkshire. Volgens de politie overleed zij ter plekke. De Britse Evangelische Alliantie roept op om te bidden voor veiligheid voor alle volksvertegenwoordigers.

“Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en collega’s van Cox", schrijft de Evangelische Alliantie. "Het is een droevige dag voor de Britse politiek. We bidden voor alle leiders die ons land dienen.” 

'Ongezien'
“We zijn erg aangedaan en bidden voor haar familie”, zegt Andy Flanagan, hoofd van ‘Christians on the Left’, een Britse politieke beweging van christenen gelieerd aan de Labour Party. “Het is dieptriest dat een publieke leider overlijdt, te midden van het werk waar geen mens haar voor zou bedanken - de ongeziene inzet in een kiesdistrict, die door weinig mensen wordt gewaardeerd.”

Hoewel het Verenigd Koninkrijk een van de veiligste landen is voor politici, is het niet de eerste keer dat een politieke leider wordt aangevallen. In 2010 werd de christelijke parlementariër Stephen Timms neergestoken door een student. Hij overleefde de aanval ternauwernood. Timms noemde de dood van collega Cox ‘tragisch en verschrikkelijk’.

Incident
Cox werd aangevallen toen ze een bijeenkomst verliet met haar achterban in de bibliotheek van Birstall. Ook een 77-jarige man raakte gewond, maar hij is niet in levensgevaar. De politie hield niet ver van de plek van de moord een 52-jarige man aan. Het is niet bekend wat zijn motief was. De politie spreekt van een op zichzelf staand incident.

Cox zat sinds vorig jaar voor Labour in het Lagerhuis voor het district Batley and Spen. Ze werd gezien als een rijzende ster binnen de partij.

Bron: Evangelical Focus
Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons