Christen neergestoken vanwege eten tijdens Ramadan

in Christelijk Nieuws

Een 41-jarige man uit Nigeria is vorige week neergestoken omdat hij niet vastte tijdens de Ramadan. Dat meldt SDOK. Jongeren belaagden hem met machetes, messen en scharen en lieten hem achter met diepe snijwonden in zijn hoofd en lichaam.

Timmerman Francis Emmanuel ging naar de markt om hout te kopen voor zijn werk. “Toen ik terug kwam, kocht ik een broodje”, vertelt Emmanuel vanaf zijn ziekenhuisbed aan journalisten. “Toen ik in mijn werkplaats aan het eten was, kwamen zes moslimjongeren naar me toe met de vraag of ik moslim of christen ben. Ik heb ze geen antwoord gegeven. Ze vroegen waarom ik niet vastte".

Aanval
"Ik antwoordde dat ik geen moslim ben", vervolgt Emmanuel. "Voor ik het wist, sloeg één van hen mij. Toen ik opstond, kwam de rest en viel me aan.” Niemand kon Emmanuel te hulp komen vanwege de gevaarlijke wapens. Tijdens de aanval raakte hij bewusteloos. “Ik weet niet eens wie me naar het ziekenhuis heeft gebracht.”

'Vrij land'
Gouverneur Nasir El-Rufai bezocht het slachtoffer in het katholieke St. Gerard Ziekenhuis in Kaduna. Hij gaf opdracht om uit te zoeken wie de daders zijn. “De regering laat niemand wegkomen met deze misdaad en het gebruiken van religie als excuus. Dit is een vrij land en dat betekent dat niemand zijn geloof aan een ander op kan dringen.”

Bron: SDOK

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons