Christelijke zangeres Nina wint Idols 2016

'Het geloof geeft mij rust en energie tegelijk!'

in Mediatips

Nina den Hartog mag zich de winnares van Idols 2016 noemen. Op woensdagavond wist ze Kimberly te verslaan in een zenuwslopende finale. Van die zenuwen merkte de 18-jarige winnares zelf echter weinig: “Laatst werd er bij Idols gevraagd of dat te maken heeft met mijn geloof in God”, zegt Nina. Die vraag kwam heel onverwacht, maar ik denk dat het wel meespeelt.”

Nina is gelovig opgevoed maar toch had ze er vroeger niet zo veel mee. “Ik deed vaak alsof ik ziek was of dat ik door de wekker heen was geslapen als we naar de kerk gingen”, zegt Nina in een recent interview met Alpha Youth. Dat veranderde tijdens een Alpha weekend, een onderdeel van de christelijke Alpha-cursus.

Heel erg blij
“Vanaf dat moment dacht ik: ‘Dit is chill!’ Je wordt er gewoon heel erg blij van als je echt die keuze hebt gemaakt! Ik krijg er een soort van rust voor terug en energie tegelijk. Ik weet het niet, maar het is gewoon heel erg leuk om gelovig te zijn.”

Gebedje
Voor haar optredens bidt Nina regelmatig voor een goed verloop: “Het is niet zo dat ik even snel een gebedje doe van ‘mag ik alstublieft door naar de volgende ronde?’”, zegt Nina. “Maar wel dat het goed mag gaan. Natuurlijk kunnen er dingen misgaan, maar dan heb je later tenminste nog iets hilarisch waar je op terug kunt kijken”, grapt de Idols-ster.

Nu Nina de RTL talentenjacht heeft gewonnen krijgt ze een eigen album en een platencontract bij Cloud 9 Music.

Bekijk hier het beslissende moment tijdens de finale van Idols terug.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons