Christelijke rockster Trey Pearson komt uit de kast

Zanger blikt voor het eerst terug op ‘coming out’

in Christelijk Nieuws

Trey Pearson, zanger van de christelijke rockband Everyday Sunday, is onlangs 'uit de kast' gekomen. In mei schreef hij een openlijke brief over zijn lange worstelingen rondom homoseksualiteit en sprak vandaag voor het eerst over de reacties die hij ontving in een interview met Fox News.

Brief
"Vanuit huis is mij altijd geleerd dat je seksuele oriëntatie een keuze is, en daar geloofde ik heilig in", schreef Pearson (35) eerder in de brief. "Ik wilde nooit homo zijn en was bang hoe God en anderen over mij zouden denken. Ik probeerde mijn hele leven hetero te zijn. Ik trouwde zelfs en kreeg twee geweldige kinderen".
Samen met zijn vrouw Lauren diende de rockster en vader van twee een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding in. “We zijn ruim zeven jaar getrouwd geweest en het was voor haar net zo’n moeizame strijd, als dat voor mij was”, zegt Pearson. “Ze heeft me ontzettend gesteund en ik denk dat we nu allebei echte vrijheid ervaren.”

Omarming
Pearson vertelt verder: “Veel van mijn, meer fundamentalistisch christelijke, familieleden hebben altijd geloofd dat homoseksualiteit een zonde is, die ze beter wilden begrijpen. Nadat ik de brief schreef kwam mijn vader direct bij me langs en omarmde hij me tien minuten lang. Ze hebben het echt geprobeerd”. De reacties die Pearson op mijn ‘coming out’ kreeg waren ‘overweldigend positief’: “Het was geweldig om te zien hoeveel steunbetuigingen ik ontving, daar ben ik super dankbaar voor”.

Verdriet
Niet alle reacties die Pearson kreeg waren positief. “Sommigen waren naïef, andere waren haatdragend en dat deed ontzettend veel pijn”, schreef de zanger vandaag op Facebook. “Soms zou ik willen dat iedereen me gewoon kon accepteren en begrijpen. Dat ze van me houden zoals ik ben. Soms ben ik boos en huil ik de tranen uit mijn ogen”. 

Genade
“Ik geloof in liefde”, schrijft Pearson. “Daarom volg ik Jezus zo graag. Omdat ik geloof dat Hij van mij houdt en dat ik gelukkiger ben als ik van andere mensen houd. Zélfs van mijn vijanden. Zélfs als hechte vrienden me pijn doen. Ik wordt diep gelukkig en ervaar vrede als ik tóch van ze houd. Genade, dat is waar het leven is”.

Bron: Fox News
Beeld: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons