Christelijke boksers gedenken Muhammad Ali

in Christelijk Nieuws

De dood van Muhammad Ali heeft veel losgemaakt in de sportwereld. De wereldberoemde bokser overleed vrijdagavond in een ziekenhuis in Arizona op 74-jarige leeftijd. Ali was donderdag opgenomen vanwege ademhalingsproblemen. Al snel kwamen berichten naar buiten dat de situatie van de oud-bokser hard achteruitging.

De christelijke boksers Evander Holyfield en Manny Pacquiao reageerden ontdaan op het overlijden van Ali. “We hebben vandaag een gigant verloren”, aldus Pacquiao. “Het boksen heeft enorm veel geprofiteerd van het talent van Muhammad Ali, maar de mensheid haalde nog meer profijt uit diens goedheid. Onze gebeden gaan uit naar de familie van Ali. Moge God hen zegenen”. Holyfield: “Rust in vrede broeder, ik zal je niet vergeten”.

Ali brak op 22-jarige leeftijd met het christendom en bekeerde zich tot de islam. Hij noemde zich niet langer Cassius Clay, omdat hij de naam als slavennaam beschouwde. Ali nam in 1981 afscheid van het boksen en werd drie jaar later met Parkinson gediagnosticeerd. Hij laat zijn vrouw en negen kinderen achter.

Beeld: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons