Bond tegen Vloeken daagt populaire vlogger uit

in Christelijk Nieuws

De Bond tegen vloeken heeft in een ludiek filmpje op zijn YouTube-kanaal vlogger Enzo Knol uitgedaagd om een gastles over respectvol taalgebruik te geven. Dit naar aanleiding van de kritiek die deze week is ontstaan op het taalgebruik van de populaire vlogger.

Directrice Karin Boon van basisschool De Speelhoeve in Wijchen riep deze week ouders op om hun kinderen het kijken naar de vlogs van bijvoorbeeld Enzo Knol te verbieden. Zij was niet blij met de vloeken en scheldwoorden die de vlogger bezigt en die door kinderen worden overgenomen. Onder andere het Algemeen Dagblad schreef hierover. Ook op sociale media ontstond een discussie over de vlogs en het al dan niet verbieden ernaar te kijken.

De Bond tegen vloeken heeft in reactie hierop zelf een vlog gemaakt. In de vlog worden veel woorden ‘weggepiept’, zoals bij vloeken soms ook gebeurt. “Hoe zou jij het vinden als je vlogs in het vervolg zo klinken?” Enzo wordt daarna uitgedaagd om op de basisschool in Wijchen samen met de Bond een gastles te geven over respect en goed taalgebruik.

De Bond tegen vloeken wil hiermee de samenwerking zoeken om tot een positieve uitkomst te komen, in plaats van het boycotten van de vlogs van Enzo Knol. Frans van de Bond: "het gaat ons niet om Enzo Knol alleen. We moeten ook niet focussen op de negativiteit van de woorden die gebruikt worden, waar we als Bond natuurlijk ook niet achter staan. We moeten ons bewust worden wat juist wel goed is om te doen. We hopen dat zowel Enzo als de basisschool mee willen werken."

De Bond tegen vloeken is een stichting die in 1917 werd opgericht. De Bond tegen vloeken doet het werk vanuit de overtuiging dat Gods Naam heilig is. Alle vormen van respectvol taalgebruik bevorderen we met de verschillende activiteiten die we ontplooien. De Bond tegen vloeken wil Nederland mooier maken wat betreft taalgebruik.

Bron: Bond tegen vloeken
Beeld: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons