Bijbels tegengeluid bij dinoplaatjes

'Hou vast aan de historie van de Bijbel'

in Geloven

De dinoplaatjes van Albert Heijn zijn te veel gericht op de evolutietheorie, vinden de oprichters van de nieuwe website Dinodino.nl. De initiatiefnemers willen christenen een "beter beeld geven van de ware geschiedenis van dinosaurussen".

Een van de initiatiefnemers is Frans Gunnink. "Mijn zoon is helemaal weg van dino's en smult van de AH-plaatjes. Hij vroeg zich alleen af hoe het nu kan dat op de kaartjes staat dat ze miljoenen jaren oud zijn. Volgens Gunnink is er genoeg bewijs dat dino's en mensen tegelijkertijd hebben geleefd: "Kijk naar draken, de beschrijvingen uit de Middeleeuwen komen enorm overeen met het huidige beeld van dino's. En dat terwijl er toen nog geen fossielen van gevonden waren."

Gunnink schrijft op de website: "Om kinderen toe te rusten en op te bouwen lanceren we vandaag een nieuwe website die u kunt vinden via www.dinodino.nl. Deze website geeft kinderen die gefascineerd zijn geraakt door dinosauriërs via de plaatjesactie van de AH, een beter beeld van de ware geschiedenis van deze enorme beesten. Op initiatief van enkele christenen die werden getroffen door het hoge gehalte van evolutionistisch gedachtegoed van de AH-actie, heeft Logos Instituut een nieuwe website opgezet. Het is de bedoeling dat de site ook na afloop van de actie in de lucht blijft en verder wordt uitgebouwd."

Kinderen vinden op de speciale website clips, informatie, boeken en DVD’s. Ook voor volwassenen en oudere kinderen wordt er informatie gegeven. Douwe Tiemersma, een van de initiatiefnemers: ”Dinosauriërs worden altijd gekoppeld aan miljoenen jaren en evolutie en dat zie je bij Freek en AH ook. Kinderen van ouders die willen vasthouden aan de historie van de Bijbel kunnen in problemen komen omdat dat niet te rijmen lijkt met de bijbelse schepping. In plaats van een protest wilden we een positieve actie, waarbij mensen ook zelf iets kunnen doen.”

Bron: NOS.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons