'Ark van Noach' botst met kustwacht in Noorse haven

in Christelijk Nieuws

De 'Ark van Noach', gebouwd door Johan Huibers, is vrijdag in de haven van Oslo in botsing gekomen met een patrouilleboot van de Noorse kustwacht. Dat meldt het Nederlands Dagblad. Beide vaartuigen raakten beschadigd.

Het ongeluk gebeurde toen het houten schip de haven werd binnengesleept. Op foto's van het Noorse persbureau NTB is een groot gat in de romp van de Ark te zien boven de waterlijn. Op het kustwachtschip Nornen raakte een kraan beschadigd, zei een woordvoerder.


Verhalenark

De Ark is een project van kunstenaar en poppenspeler Aad Peters, bekend van de vele educatieve tv-programma’s zoals: ’D'r kan nog meer bij’, ‘de Ark van Stekeltje’, of zijn bekende rol uit de Mini-playbackshow ’Bulletje’. Hij heeft het schip omgebouwd tot het eerste drijvende Bijbelse themapark van Europa. De Ark is maar liefst 70 meter lang, 13 meter hoog en 10 meter breed en heeft 4 verdiepingen.

Ernstige schade
"Enkele opvarenden van de ark zijn flink geschrokken", zei Peters tegenover het Reformatorisch Dagblad. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen in de haven van Oslo. De schade is 'ernstig'.

Naast de ark-replica van Peters is er nog een Ark van Noach gebouwd door Johan Huibers. Het grotere exemplaar vertrok in januari met zijn schip uit Dordrecht en hoopt deze zomer naar Brazilië te vertrekken.

Beelden: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons