‘Ali brak met christendom vanwege westers Jezusbeeld’

in Christelijk Nieuws

Volgens een autobiografie over het leven van Muhammad Ali brak de oud-bokser met het christelijk geloof vanwege westerse portretten van Jezus als blank persoon. Dat schrijft CNS op basis van het boek ‘The Soul of a Butterfly’.

Ali groeide op in een christelijk gezin en werd op zondag door zijn moeder naar de baptistenkerk meegenomen. Naar verluid twijfelde hij al op jonge leeftijd aan zijn christelijke roots, vanwege de westerse afbeeldingen van Jezus en zijn discipelen als blanke personen.

'Blanke Jezus'
“Een ding dat Muhammad tot de islam dreef was het feit dat de godsdienst geen afbeeldingen van God, engelen of profeten toestond”, schrijft CNS. Ali: “Niemand, van welk ras dan ook, moet zich met God kunnen identificeren door hun huidskleur”.

Ontmoeting
Ondanks zijn bekering tot de islam behield Ali een goede relatie met christenen. Zo ontmoette hij paus Johannes Paulus II in het Vaticaan en Billy Graham (foto). De wereldberoemde evangelist bad met hem en besprak het geloof met de bekeerling.

Vrijdag wordt Ali begraven in zijn geboorteplaats Louisville (Kentucky). Naast een imam spreken onder andere een rabbijn, een mormoon en een protestant.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons