16 vluchtelingen gedoopt in Hoeksche Waard

Kerken werken samen om bekeerlingen onder te dompelen

in Christelijk Nieuws

In de Evangelische Gemeente in Hoeksche Waard (EGHW) lieten zich zondag maar liefst 16 vluchtelingen dopen. Veertien Iraniërs en twee Afghanen, afkomstig uit een asielzoekerscentrum in ’s Gravendeel, kwamen met de gemeente in contact via de plaatselijke Hervormde kerk. “Het was een feest om dit mee te mogen maken”, zegt EGHW-oudste Kees Baksteen.

De doop in Nederland is voor vluchtelingen niet altijd even makkelijk. Vaak verblijven ze te kort op één plaats om een relatie op te bouwen met een plaatselijke kerk die hen uiteindelijk wil dopen. “Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met de Hervormde kerk in ’s Gravendeel”, zegt Baksteen.

Samenwerking
Het contact tussen de kerken werd gelegd door een interkerkelijke stichting. “We hebben het belang gezien van gedegen bijbelstudie en zodoende met de Hervormde gemeente in 's Gravendeel voor goed onderwijs gezorgd, zodat er een weloverwogen keuze gemaakt kon worden. Zowel voor de dopeling als de gemeenteleiding”.

Getuigenis
Tijdens de dienst werden bijzondere getuigenissen vertaald vanuit het Farsi. “Zo was een van de vluchtelingen in levensgevaar tijdens een storm voor de kust van Griekenland. Toen ze de naam van Jezus aanriepen bereikten ze het vaste land op wonderbaarlijke wijze”, zegt Baksteen. “Een ander twijfelde over de islam en het christendom. Nadat er voor zijn ernstig zieke dochtertje werd gebeden ervoer hij een groot wonder en kwam hij tot Jezus”.

Baksteen: “We hebben zendelingen die voor evangelisatie op uit gaan, maar deze mensen komen zélf ons land binnen. Dat is een geweldige mogelijkheid”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons