106 christenen gevangen in Iran

Moslimbekeerling is in hongerstaking

in Christelijk Nieuws

Momenteel zitten 106 christenen vast in verschillende gevangenissen in Iran. 46 christenen zijn op borgtocht vrij en in afwachting van hun straf. De omstandigheden in Iraanse gevangenissen zijn erbarmelijk, zo meldt Open Doors.

Hongerstaking
Gevangene en moslimbekeerling Maryam Zargaran is in hongerstaking. Ze werd in januari 2013 gearresteerd vanwege ‘handelingen die de nationale veiligheid in gevaar brengen’ en veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf in de beruchte Evin-gevangenis in Teheran.

Haar familie liet weten: “Maryam heeft al jaren hartproblemen. Ze heeft nu hoge koorts en ligt al dagen in bed. Omdat haar gezondheidsproblemen niet serieus worden genomen, is ze in hongerstaking gegaan. Ze is al 25 kilo afgevallen.” Medegevangenen die haar gezondheid zagen verslechteren, weigerden op 29 mei uit solidariteit familiebezoek.

Intimidatie en angst
Christenvervolging is aan het veranderen in dit islamitische land. Tot nu was er openlijk geweld in de vorm van invallen in kerken en arrestaties, maar nu heeft de kerk te maken met intimidatie en angst. Gelovigen worden bijvoorbeeld gesommeerd om zich voor verhoor te melden.

Door deze nieuwe ontwikkeling willen steeds meer Iraniërs het land verlaten. Als mensen worden gearresteerd en schuldig worden verklaard, is de borgtocht zo hoog dat een familie in grote financiële moeilijkheden komt.

Bron: Open Doors
Beeld: Pixabay

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons