10.000 handtekeningen voor christenen in Turkije

in Christelijk Nieuws

De christelijke mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign Nederland overhandigt op dinsdag 28 juni uur ruim 10.000 handtekeningen aan de Vaste commissie voor Buitenlandse Zaken. Met de handtekeningen wil de organisatie aandacht vragen voor de inbeslagname van zes Turkse kerken en het algehele gebrek aan godsdienstvrijheid in Turkije.

De petitie werd in mei gestart tegen de onderdrukking van christenen in Turkije, via de website actietegenonrecht.nl. Aanleiding voor de actie was het in beslag nemen van zes kerken in de zuidoostelijke stad Diyarbakir door president Erdogan.

De petitie wordt gesteund door de SGP en de ChristenUnie. “Nederland respecteert de godsdienstvrijheid van vele Turken, die hun islamitisch geloof in ons land willen belijden”, zegt Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. “Wij roepen de Turkse overheid op om deze vrijheid ook toe te kennen aan de christenen in Turkije en hun eigendommen niet in beslag te nemen”.

De overhandiging van de petitie zal plaatsvinden in de Statenpassage en is vrij toegankelijk voor pers en belangstellenden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons