VS eisen doodstraf tegen kerkschutter

in Christelijk Nieuws

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat de doodstraf eisen tegen Dylann Roof, de jonge man uit South Carolina die ervan verdacht wordt vorig jaar negen mensen te hebben doodgeschoten in een zwarte kerk in Charleston.

"De aard van het misdrijf en het leed dat daaruit is voortgekomen dwingen tot deze beslissing", liet minister van Justitie Loretta Lynch dinsdag weten.

Roof (22) opende het vuur toen hij deelnam aan een bijbelklas in de Emanuel African Methodist Church. Hij zou later hebben bekend dat hij daarmee een rassenoorlog hoopte te ontketenen. Roof had een website opgezet waar hij een manifest met zijn opvattingen over blanke suprematie op had geplaatst. Ook stonden er foto's op waarop hij poseerde met neonazistische symbolen.

Vergeving
De dochter van een van de slachtoffers vergaf Roof. "Je hebt iets enorm kostbaars van me afgepakt. Ik zal haar nooit meer horen praten. Ik kan haar nooit meer vasthouden, maar ik vergeef je. En God vergeeft je." Een moeder die haar zoon heeft verloren, zei dat "elke vezel in haar lichaam pijn doet", schreef de lokale krant uit Charleston, The Post and Courier. Roof liet geen enkele emotie zien toen de nabestaanden spraken.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons