Vrouw ondergaat noodkeizersnede na aanval hindoes

in Christelijk Nieuws

Een 27-jarige vrouw uit India heeft een gezond kind gekregen via een noodkeizersnede, nadat ze werd mishandeld door hindoe-extremisten. Tijdens een aanval op de Full Gospel Church werd de vrouw met veel geweld over de vloer geschoven, zo meldt SDOK.

Toen de hindoe-extremisten de kerk verlieten, werd de vrouw snel naar het ziekenhuis gebracht. Dokters concludeerden dat de baby in kritieke toestand was. Na een noodkeizersnede werd een te vroeg, maar gezond meisje geboren. Ook de moeder maakt het goed.

Sinds een aantal jaren neemt hindoeïstisch extremisme in India toe. En daarmee groeit de intolerantie en het geweld tegen christenen en andere minderheden. Extremistische hindoes vallen christenen geregeld aan. De mate van vervolging verschilt sterk per deelstaat.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons