Vrouw achter Chewbacca-masker deelt vreugde in God

Lachende Facebook-ster breekt record en inspireert de jeugd

in Geloven

Grote kans dat je ‘m dit weekend voorbij hebt zien komen: de video van een vrouw die een Chewbacca-masker opzet en dubbel ligt om zichzelf. De video is inmiddels meer dan 140 miljoen keer bekeken. Die hysterisch lachende vrouw is Candace Payne, een 37-jarige christelijke huismoeder uit Texas.

Payne’s video is de best bekeken livestream van Facebook en gaat zelfs ver over de exploderende watermeloen van Buzzfeed heen. Die trok 10 miljoen kijkers. “Ik had nooit gedacht dat ik met een simpele lach meer kijkers zou trekken dan Mark Zuckerberg volgers heeft”, reageert de vrolijke Facebook-ster.

Diepere vreugde
In een interview met de Christian Examiner liet Candace weten waar haar aanstekelijke lach vandaan komt: “De vreugde is veel dieper dan het Chewbacca-masker”, zegt ze. “Het was leuk om te zien hoe deze video viraal ging en dat anderen er zoveel plezier aan beleefden, maar de echte kern van mijn vrolijkheid is mijn geloof. Vreugde zal dat geloof uitstralen”, zegt Candace.

“In de wereld waarin we leven hangt een donkere wolk boven ons, waardoor we denken dat we geen dagelijkse vreugde kunnen ervaren”, vervolgt Candace. “Het is daarom belangrijk dat we God danken voor alles wat we hebben. Als je een dankbaar hart hebt, lach je meer”.

Droom van God
Naar aanleiding van haar Facebook-hit was Candace te gast bij de Southwestern Assemblies of God-universiteit, waar ze meer over haar verhaal deelde: “Toen ik 16 was, kreeg ik een droom van God waarin duidelijk werd dat ik zou worden gebruikt voor Zijn glorie”, zegt Candace. “Tot op de dag van vandaag probeer ik die droom uit te vogelen. Ik weet dat God veel in mij heeft gelegd, maar soms voel ik me maar een ‘manusje-van-alles’”, vertelt Candace.

Drie tips
Candace gaf drie tips aan de jonge studenten: “Het maakt niet uit hoe getalenteerd of begaafd je bent, als je spiritueel niet in lijn staat met de dingen waarvoor God je heeft geroepen. Zorg daarom voor drie dingen: wees ijverig in het werk van de Heer, heb geduld om op God te wachten en het allerbelangrijkste van alles: wees gehoorzaam”.

Beeld: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons