Voorganger vermoord bij Noord-Koreaanse grens

in Christelijk Nieuws

Bij de Noord-Koreaanse grens is zaterdag een voorganger uit China op brute wijze gedood, waarschijnlijk vanwege de hulp die hij gaf aan Noord-Koreanen. Dat meldt Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) op basis van maandag ontvangen berichten.

Vervolging
De 49-jarige Han Chung-Ryeol was sinds 1993 voorganger van de Drie-Zelfkerk in de grensplaats Chanbai. "Het was geen geheim dat Noord-Korea grote moeite had met het werk van de Chanbai Church", schrijft SDOK op haar website. "Recent werd bekend dat de Noord-Koreaanse regering Chung wilde ontvoeren en ondervragen. Hoewel de voorganger extra veiligheidsmaatregelen nam, ging hij door met zijn werk".

Brute moord
Op zaterdag verliet Chung vroeg in de middag het kerkgebouw in Changbai. Hij zou daar niet meer terugkeren. Het onthoofde lichaam van de voorganger werd uren later gevonden, vlakbij de grens met Noord-Korea. Chung was vreselijk verminkt, over zijn hele lichaam zaten messensteken.

Sinds 1993 klopten vele Noord-Koreanen bij de kerk van Chung aan voor hulp en voedsel. "Chung beantwoordde trouw de hulpvragen die op zijn pad kwamen. Als Noord-Koreanen bij de kerk aanklopten, gaf hij hen voedsel, kleding en het evangelie. Omdat de voorganger hen aanmoedigde om terug te gaan naar Noord-Korea, werd zijn werk door de Chinese overheid gedoogd", aldus SDOK.

Bron: SDOK

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons