Twee zendelingen vermoord in Jamaica

in Christelijk Nieuws

Twee Amerikaanse zendelingen in Jamaica zijn zaterdag op brute wijze om het leven gebracht. De mishandelde lichamen van Randy Hentzel (48) en Harold Nichols (53) werden op een afgelegen gebied in het land gevonden. Direct na de vondst werd een politieonderzoek gestart.

De zendelingen waren werkzaam voor de Amerikaanse zendingsorganisatie TEAMS for Medical Missions en woonden met hun families in het Caribische land. Voor Ray Shive, voormalig directeur van de organisatie, kwam het schokkende nieuws bijzonder onverwacht. “Randy en Harold waren zich wel bewust van het aanhoudende geweld in Jamaica, maar hadden geen reden tot angst voor hun eigen veiligheid”, zegt Shive.

Gekend en geliefd
De zendelingen werden in Jamaica met veel respect behandeld door de lokale bevolking. “Harold was misschien wel een van de aardigste personen die ik ooit heb ontmoet”, zegt Shive. “Overal op het eiland werd hij geliefd en gekend”. Samen met zijn vrouw zette hij zich al twaalf jaar in voor kinderen en arme mensen. Hendel begon zijn werk zes jaar geleden op het eiland. “Zijn grootste bediening was het geven van Bijbelstudies”, aldus Shive.

Steun en gebed
De kerk van een van de zendelingen heeft opgeroepen tot gebed en startte een fonds om de nabestaanden te ondersteunen. Ook werd de kerkwebsite voorzien van een pagina, waar mensen hun steunbetuigingen met de families kunnen delen.

Bron: CBN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons