Tijs van den Brink weer terug op tv

EO-presentator is terug bij De Tafel van Tijs, Mart Smeets is te gast

in Christelijk Nieuws

Tijs van den Brink is terug op tv en presenteert vanavond zelf weer De Tafel van Tijs. Een fietsongeluk zorgde ervoor dat de presentator vorige week afwezig was op radio en televisie. Hoofdgast vanavond aan De Tafel van Tijs is Mart Smeets die in zijn nieuwe boek terugblikt op 42 zomers als verslaggever van de Tour de France. Wat heeft zijn jarenlange omgang met wielrenners als Lance Armstrong hem geleerd over goed en kwaad?

Het is mooi geweest
"Ik ben superblij dat ik weer mag beginnen! En ik ben echt heel dankbaar voor het enorme medeleven van de afgelopen weken. Ik heb het gevoel dat zo ongeveer iedereen met wie ik in mijn leven ooit contact heb gehad, in de afgelopen weken van zich heeft laten horen. En zelfs mensen met wie ik nog nooit contact heb gehad. Dat was heel bijzonder om mee te maken," zegt Tijs van den Brink die zijn snelle herstel dankt aan alle aandacht. "Al dat meeleven maakt dat ik de afgelopen weken bijna vrolijk heb doorgebracht. Het heeft mijn herstel bespoedigd. Maar het is mooi geweest, ik ga weer aan de slag. Hartelijk dank! Iedereen!"

Radio
Vorige week werd De Tafel van Tijs eenmalig gepresenteerd door EO-collega Renze Klamer. Ook op NPO Radio1 sprongen collega’s van de EO en NOS bij om de uren van Van den Brink in te vullen. Vanaf morgen is hij weer terug op Radio 1 met Dit is de Dag en aanstaande vrijdag met het Gesprek met de minister-president.

Naast Mart Smeets schuiven vanavond in de uitzending ook de panelleden Carola Schouten en Rik Torfs aan. De Tafel Van Tijs begint om 21.25 uur op NPO2.

Lees hier de laatste blog van Tijs van den Brink: 'Ik. Ben. Een. Loser.'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons