Stervende atheïst Hitchens overwoog christen te worden

Boek van schrijver Larry Alex Tauton doet veel stof opwaaien

in Christelijk Nieuws

Volgens schrijver Larry Alex Tauton overwoog rasatheïst Christopher Hitchens aan het eind van zijn leven christen te worden. Dat meldt Trouw, naar aanleiding van zijn nieuwe boek dat in de Verenigde Staten veel stof doet opwaaien.

Zo schrijft Tauton, een overtuigd evangelical, over een dertien uur durende autorit die hij in 2010 met Hitchens maakte. Hitchens, die op dat moment nog minder dan een jaar te leven had vanwege slokdarmkanker, las tijdens de reis het eerste hoofdstuk van het evangelie van Johannes voor.

Geheime twijfels
”Waar is de genade in het Oude Testament?”, vroeg Hitchens aan zijn reisgenoot. “Ik zie het alleen in het Nieuwe Testament." Voor Tauton bewijst die vraag dat er scheurtjes zaten in atheïsme van de in 2011 overleden Hitchens. "De fanatiekeling heeft altijd geheime twijfels", schrijft hij in ''The Faith of Christopher Hitchens: The Restless Soul of the World's Most Notorious Atheïst'. Volgens Tauton overwoog Hitchens het christendom en durfde hij niet over zijn twijfels te praten vanwege zijn imago als fervent atheïst.

Hoopgevend
“Hitchens overwoog zich te bekeren”, schrijft The Christian Post. “Het prachtige boek van Tauton biedt voldoende hoop voor de redding van Hitchens”, vult het christelijke tijdschrift 'Books and Culture' aan. "Evangelisten zullen hierdoor bemoedigd worden." De auteur van het stuk zei Hitchens goed te kennen en eenzelfde ervaring met hem te hebben. 

Kritische noot
Seculiere vrienden van Hitchens verwerpen Tautons stelling. “Aan dat boek zit een luchtje”, zei Steve Wasserman tegen de Religion News Service (RNS). “Want de gesprekken zoals die beschreven staan zijn volgens Wasserman op geen enkele manier te checken en zijn in tegenspraak met alles wat Hitchens ooit gezegd of beweerd heeft”. 

Bron: Trouw / Beeld: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons