Pinksteractie: bemoedig een zendeling

Steek jij hen ook een hart onder riem?

in Geloven

Zendelingen hebben vaak met tegenslagen te maken en kunnen het gevoel hebben dat zij er alleen voor staan. Pinksteren is een uitgelezen moment om zendelingen een hart om de riem te steken. Doe jij mee?

Sinds de allereerste pinksterdag trekt de kerk erop uit om mensen het goede nieuws van Jezus Christus te laten horen. Sommigen doen dat in het buitenland en kunnen met tegenslagen en onbegrip te maken hebben. Teleurstellingen en moeilijkheden kunnen ervoor zorgen dat zendelingen het gevoel hebben er alleen voor te staan. Voor zendelingen is het belangrijk dat zij weten dat er met hen wordt meegeleefd. Juist met Pinksteren is het goed om iets van je te laten horen!

Ervaringen
Anke van der Sluijs, die in Zuid-Frankrijk als zendelinge werkt, kan erover meepraten. Reacties op haar mails met updates over haar werk ervaart ze als zeer bemoedigend. Ook ontving zij onlangs van iemand een sms met de mededeling dat er voor haar gebeden werd. Dat betekende veel voor haar.

Joram en Daniëlle Oudshoorn werkten tot eind februari als zendelingen in Mozambique. Nadat zij daar twee jaar werkten, ontstond er een gebedsgroep. Elke dag werd er voor ze gebeden. Joram en Daniëlle merkten dat hun leven veel rustiger werd. Het bemoedigende hen dat er mensen zijn die zich op deze manier aan hun uitzending wilden verbinden én dat er zo veel kracht van uitgaat. Het deed hen ook veel dat zij tijdens een presentatie van hun werk een vrouw ontmoetten die lange tijd dagelijks voor hun gebeden heeft. Zij kenden deze vrouw tot dat moment helemaal niet…

Tips
Wat kun je vandaag nog doen om een zendeling een hart onder de riem te steken?

  • Bid voor zendelingen en laat hen weten dat je voor hen bidt.
  • Stuur een kaart, een mailtje, een e-card of een Facebookbericht.
  • Deel een link van een opbouwende preek
  • Stuur stroopwafels, hagelslag en kaas! Iedere zendeling heeft wel iets wat hij of zij heel erg mist van het Nederlandse eten. Zorg er wel voor dat de zendeling geen invoerrechten hoeft te betalen!
  • Reageer meelevend op de inhoud van de laatste nieuwsbrief of blog
  • Let op: sommige zendelingen werken in landen waar evangelisatie streng verboden is! Check dat voordat je iets opstuurt en zorg dat je ze niet in problemen brengt met een expliciete christelijke aanmoediging.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons