Oppositie: stop betalingen aan Palestijnse terroristen

in Christelijk Nieuws

Een groot deel van de Tweede Kamer wil dat Nederland en de Europese Unie niet langer meebetalen aan fondsen waarmee de Palestijnse Autoriteit salarisbetalingen aan Palestijnse terroristen doet. In een onlangs verschenen bericht zegt de Palestijnse leider Abbas zelf dat deze betalingen nog steeds worden gedaan.

De ChristenUnie wil dat het kabinet zich er voor inzet om de vier miljoen euro per jaar waar het om gaat, inhoudt op de donaties aan de Palestijnse Autoriteit. De ChristenUnie heeft hier samen met CDA, PVV, SGP en D66 vragen over gesteld.

“Nog steeds wordt Europees en Nederlands geld gebruikt voor salarisbetalingen aan terroristen in Israëlische gevangenissen”, zegt Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. “Eerder is afgesproken dat de Palestijnse Autoriteit – waarvan de inkomsten grotendeels uit donaties van EU-lidstaten bestaat – hiermee zou stoppen. Nu keert de Palestijnse Autoriteit het geld echter uit aan de PLO, die de salarissen alsnog betaalt”.

Voordewind: “Daarmee leidt de Palestijnse Autoriteit de EU en Nederland om de tuin en worden terroristen alsnog met Europees geld beloond voor het maken van onschuldige slachtoffers. Minister Koenders moet ingrijpen en het deel dat nu wordt gebruikt voor deze perverse beloning aan terroristen – € 4 miljoen per jaar – van onze bijdrage inhouden.”

Bron: ChristenUnie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons