Opnieuw Chibok-meisje gered

in Christelijk Nieuws

Opnieuw is een meisje uit Chibok gered, twee jaar nadat ze met een groot aantal medescholieren werd ontvoerd door Boko Haram. Dat heeft een woordvoerder van het Nigeriaanse leger donderdagavond bekendgemaakt.

Volgens verschillende mediaberichten maakt de bevrijding van het tweede Chibok-meisje deel uit van een aanval van Nigeriaanse strijdkrachten. Het leger wist 97 gegijzelde vrouwen en kinderen te bevrijden die door Boko Haram werden vastgehouden. Onder hen bleek het tweede meisje uit Chibok te zijn. Bij de aanval in het woud van Sambisa werden 35 terroristen gedood.

Ontsnapt
Dinsdag werd de negentienjarige Amina Ali Darsha Nkeki al gevonden. Ze was met haar vier maanden oude baby ontsnapt uit het kamp waar ze door de islamitische terreurorganisatie gevangen werd gehouden. Donderdag werd ze ontvangen door president Muhammadu Buhari. Het was een emotionele ontmoeting. ,,Ik ben net als alle Nigerianen en vele anderen heel blij dat Amina Ali vrij is, maar het is verdrietig te weten wat ze allemaal heeft moeten doorstaan'', aldus Buhari.

Boko Haram houdt de 219 schoolmeisjes die de moslimterroristen op 15 april 2014 in de Nigeriaanse stad Chibok in de noordoostelijke deelstaat Borno ontvoerden, vast in een bos in het noordoosten van het land.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons