Op bezoek bij de paus

Blog van Tijs van den Brink

in Christelijk Nieuws

Vorige week brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een privébezoek aan de paus. Het gesprek dat ze voerden ging als volgt:

WA: ‘Goedemorgen heilige vader, hoe maakt u het?’

P: ‘Uitstekend, dank u hoogheid. De zaken lopen hier gesmeerd, dat zal u niet zijn ontgaan. Het is een drukke baan, maar ik heb het ervoor over. Er moet een hoop gedaan worden, het beeld van de kerk toen we begonnen was niet best. Zonder onze principes te verloochenen, proberen we weer in gesprek te komen met mensen die klaar met ons waren. Dat lijkt hier en daar te lukken. En hoe vaart u?’

WA: ‘Nou ja, mijn koningschap loopt wel lekker, geloof ik. Ik doe het wat anders dan mijn moeder, iets moderner, en dat lijkt goed te landen. En ik heb Máxima natuurlijk! Dat scheelt een slok op een borrel. Knap dat u het zonder vrouw doet!’

P & M: ‘Haha!’

P: ‘En de kerk in uw land, gaat dat nog een beetje?’

M: ‘Nou ja, dat houdt niet over. Kent u het nieuwste rapport ‘God in Nederland’? Ik mail het wel even als we terug zijn in Nederland. Onze kerk, de rooms-katholieke, heeft het zwaar. En die van Alex, de protestantse kerk, loopt ook terug, al gaat dat nog iets langzamer.’

WA: ‘Het wordt tijd dat u langskomt, heilige vader.’

P: ‘Zeg dat maar tegen kardinaal Eijk! Die schijnt daar geen zin in te hebben. Ennuh, de vorige keer dat er een paus kwam, werd het niet echt een feest…’

M: ‘Heilige vader! Kent u dat bijbelverhaal van die vorst die een feest hield, waar niemand wilde komen? Nou dan, armen en vluchtelingen hebben we genoeg. Ze zullen er zijn als u komt!’

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons