NBG komt met Nieuwe Testament in gewone taal

in Geloven

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een 'goedkope editie' van het Nieuwe Testament in gewone taal. "We willen dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met de Bijbel," zegt Stefan van Dijk, hoofd Uitgeven bij het NBG. "Daarom brengen we een goedkope editie van deze populaire bijbelvertaling uit."

Het boekje is compact en daarmee goed bruikbaar als give-away, maar bijvoorbeeld ook om mee te nemen als je op reis gaat. Eerder heeft het Nederlands Bijbelgenootschap al losse, goedkope evangeliën van de Bijbel in Gewone Taal uitgebracht. Van Dijk: "Afgelopen jaar zijn er maar liefst 250.000 van die evangelieboekjes tegen de kostprijs bij ons besteld. Zo kwamen we op het idee om het hele Nieuwe Testament uit te brengen voor weinig."

Gratis boekjes voor Opwekking
Het NBG deelt dit weekend het boekje uit op Pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen. "We geven gratis duizend exemplaren van dit Nieuwe Testament weg. Bezoekers van dit evenement kunnen het boekje weer doorgeven aan buren, vrienden of bekenden."

Korting
In de christelijke boekhandel en op de website van het Nederlands Bijbelgenootschap kunnen de boekjes besteld worden voor € 3,50 per stuk. Bij een grotere bestelling voor scholen of kerken krijg je exclusief op de website van het NBG aanzienlijke korting: 100 exemplaren zijn bijvoorbeeld te bestellen voor € 150,-.

Toegankelijk
De Bijbel in Gewone Taal is toegankelijk en makkelijk leesbaar. Daarmee is het voor veel lezers de duidelijkste Bijbel van Nederland. Het is een vertaling uit de bronteksten, gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap en verschenen in oktober 2014.

Bron: NBG

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons