Mooie repo: een leven lang liefde

Ontroerend: 86-jarige Sylvia zorgt voor haar dementerende Alfred

in Geloven

Alfred en Sylvia Paley zijn het levende bewijs dat aan ware liefde geen eind komt. Het respectievelijk 89- en 86-jarige echtpaar is inmiddels 67 jaar getrouwd. Nu lijdt Alfred aan geheugenverlies...

Nadat Alfred de diagnose Alzheimer kreeg, besloot hun kleinzoon Sam Maller hun jarenlange herinneringen vast te leggen. Beginnend bij het moment dat ze elkaar ontmoetten als tieners, beschrijft het stel liefdevol hun jaren samen.

"Toen ik twaalf was, zei ik tegen God: "Als U mij laat leven, weet ik niet wat mijn bestemming is. Maar ik weet dat het er is, dat ik een doel heb. En ik bleef leven", zegt een verwonderde Sylvia.

"Wil je weten wat liefde is?" vraagt Alfred. "Het is zoveel mogelijk bij iemand willen zijn, zoveel als je kunt."

"Ja, dat is liefde", reageert Sylvia. "Je stopt niet met liefhebben, ook al zitten we in deze situatie. Ik wil met niemand anders zijn. Ik kijk niet naar de dingen die we niet kunnen doen, maar naar de dingen die we nog wél kunnen."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons