Micha Nederland organiseert actieweken voor gerechtigheid

in Christelijk Nieuws

Micha Nederland, een netwerk van christelijke Nederlandse organisaties en kerken, komt vanaf 29 mei met tien actieweken voor gerechtigheid. Naar aanleiding van het tienjarig jubileum staat op een speciale webpagina elke actieweek een Michathema centraal.

Aan elk thema wordt een verhaal van een ervaringsdeskundige en een 'challenge' verbonden. Het thema van de eerste week is ‘in je wijk.’ Hierin worden deelnemers opgeroepen om na te denken over de plek die zij innemen in hun omgeving. Met de 'challenge' gaan zij vervolgens aan de slag om verschil te maken in de buurt.

Het wereldwijde Micha netwerk wordt gevormd door 582 kerken en organisaties in 84 landen. Vanuit Micha 6:8 komen zij samen op tegen onrecht, dichtbij en veraf. In Nederland is het netwerk actief met onder andere de Micha Cursus, een praktische cursus over goed en recht doen. Andere onderdelen zijn Micha Young voor tieners en de jaarlijkse Micha Zondag. Micha Nederland wil op deze manier christenen oproepen praktisch vorm te geven aan gerechtigheid in de eigen omgeving.

Bron: Micha Nederland

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons