Meisje vergeeft IS in haar laatste woorden

in Christelijk Nieuws

In de Iraakse stad Mosul hebben IS-strijders een huis platgebrand, waarbij een meisje om het leven is gekomen. Ze overleed aan haar verwondingen, in de armen van haar moeder. Haar laatste woorden waren treffend: “Vergeef het hun”.

Toen de IS-strijders bij het huis aanklopten, werd de deur door de moeder van het meisje geopend. De strijders eisten dat ze het huis zou verlaten, wanneer ze de Djizja-belasting niet zou betalen, een aparte vorm van belasting voor niet-moslims. De moeder kreeg geen tijd om haar dochter te halen en de strijders staken het huis in brand. Het meisje kon niet op tijd ontsnappen en overleed in de armen van haar moeder.

'We are N'
Haar indrukwekkende laatste woorden werden gedeeld tijdens de #WeAreN2016-conferentie in New York over christenvervolging. De 'N' staat voor 'Nazareners', wat regelmatig op huizen van christenen werd geklad door leden van IS. “Dag aan dag zie ik hoe mijn broeders en zusters de hoop verliezen”, zei Douglas Al-Bazi, organisator van de conferentie. “Ik hoop dat de internationale gemeenschap hier snel iets aan gaat doen”.

Bron: Catholic News Agency

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons