Lopen voor Jezus

"De bezoekers van Opwekking kunnen hun thema hier mooi in praktijk brengen"

in Mediatips

Zaterdagmiddag vindt de aftrap van de ‘Mars voor Jezus 2016’ plaats in Lelystad. De komende weken vindt deze wandeling iedere zaterdag plaats in één van onze provinciehoofdsteden. EO.nl/geloven spreekt organisator Joop van Ooijen over dit jaarlijkse evenement. Waarom wordt deze mars nog steeds gehouden?

“We willen Jezus bekend maken, Hij moet meer zichtbaar worden in onze maatschappij. Veel kerken zijn naar binnen getrokken, maar we moeten de wereld in. Met deze mars voor Jezus willen we het geloof laten horen aan niet-christenen. En dat gaan we de komende weken overal in Nederland doen. Behalve in Groningen en Maastricht want daar hebben we helaas geen vergunning gekregen om deze Mars te organiseren” aldus van Ooijen. 

De organisatie roept elke volgeling van Jezus op om mee te lopen. “Wij willen met elkaar vieren dat we 1 doel hebben: het volgen van Jezus. We zijn één gemeente, één familie van broers en zussen en allemaal kinderen van God” aldus Van Ooijen. Tijdens de wandeling wordt er veel gezongen, zijn er korte preken te horen en wordt er ook gebeden.

Opwekking
Hoeveel mensen morgen zullen meelopen in Lelystad, is niet bekend. Van Ooijen zegt lachend: "Het zal in grote mate afhangen van het weer. Waarschijnlijk een stuk of 200 maar het kunnen er veel meer zijn als de bezoekers van Opwekking ook even langskomen. Het thema van Opwekking is ‘Samen Jezus Leven'. Nou, als alle vijftigduizend bezoekers morgen in de auto stappen en 20 minuten rijden, dan kunnen ze dat thema hier in Lelystad mooi in praktijk brengen!"

Wilt u meelopen? U bent vanaf 15.00 welkom in Lelystad. Voor meer informatie, klik hier

Beeld: Mars voor Jezus in Amsterdam (1992)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons