Inspiratiedag over ontmoeting met moslims

"In de praktijk blijken we vaak een duwtje nodig te hebben"

in Geloven

Op 4 juni organiseren achttien christelijke organisaties voor de vijfde keer een inspiratiedag over de ontmoeting met moslims. Het thema van de dag is 'Op zoek naar vrijheid'. Marco Vos, vertegenwoordiger van 'Loving & Serving Muslims': “De vrijheid die Jezus biedt, gunnen we ook onze moslimburen. Toch ervaren we vaak zelf niet de innerlijke vrijheid om daarover te vertellen. Met dat spanningsveld gaan we aan de slag.”

In het ochtendprogramma vertellen verschillende sprekers over hun ervaringen en ontmoetingen met moslims in Nederland en islamitische landen. Vervolgens zijn er workshops met onder andere 'Frequently Asked Questions van moslims over het christelijk geloof', 'wat kan ik betekenen voor vluchtelingen' en een meet & greet met de sprekers. ’s Middags is er een keuze uit diverse activiteiten in de stad waarbij de ontmoeting met moslims centraal staat. 

Live ontmoetingen
“Dagelijks worden we geconfronteerd met beelden van mensen die op zoek zijn naar vrijheid, naar een veilige plek om te leven", zegt Marco Vos. "Het raakt ons allemaal. Maar vrijheid heeft niet alleen te maken met omstandigheden, ook met innerlijke vrijheid. Jezus heeft gezegd: 'Ik maak werkelijk vrij. De vrijheid die Jezus biedt, gunnen we ook onze moslimburen'.

Vrijmoedigheid
Marco Vos: "Tijdens de inspiratiedag gaan we uitgebreid in op de vraag is of we zelf wel de vrijheid ervaren om moslims daar daadwerkelijk over te vertellen. In de praktijk blijken we vaak een duwtje nodig te hebben om over de drempel heen te stappen en de ander in Jezus’ Naam tegemoet te treden.” Mede door live ontmoetingen met moslims te creëren hoopt de organisatie christenen toe te rusten. Afsluitend kunnen bezoekers samen met wijkbewoners genieten van een Arabisch ‘concert of Peace’. 

18 organisaties
De initiatiefnemers van de dag zijn: AWZ/Pioneers, ArabVision, CAMA, MissieNederland, Evangelie & Moslims, Frontiers, Gave, Interserve Nederland, Jeugd met een Opdracht, Navigators, Near East Ministry, OMF, Operatie Mobilisatie, People International, Trans World Radio, VPE Zending, WEC, Zakbijbelbond.

Het volledige programma is te vinden op de website van Loving and Serving Muslims.

Beeld: Pixabay.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons