Ik. Ben. Een. Loser.

Blog van Tijs van den Brink

in Christelijk Nieuws

Een meelijwekkende figuur is een loser, een verliezer. ‘Je hoeft met mij geen medelijden te hebben!’ roep ik met enige regelmaat in het dagelijks leven. Zo van: ik ben geen loser.

De afgelopen weken was ik een meelijwekkend figuur. En ik zeg het maar een keer ronduit: het was fantastisch om een meelijwekkend figuur te zijn! Ik heb in de afgelopen weken meer medelijden ervaren dan in mijn leven tot nu toe. Zoals u wellicht heeft gehoord, ben ik pas van mijn racefiets gedonderd. Ik gebruik dat laatste woord niet om stoer te doen, maar wie de foto’s heeft gezien zal het beamen: deze man is niet van zijn fiets gevallen maar gedonderd. (Ik weet daar overigens niets meer van, dus als u me heeft zien vallen of donderen houd ik me aanbevolen!)

Binnen twee uur na mijn val stonden er een paar heroïsche foto’s van mijn getormenteerde uiterlijk op allerlei websites. Gemaakt door een mevrouw wiens werk het is achter ambulances aan te rijden en dan plaatjes te schieten van gewonde mensen. In de hoop dat het een pseudo-bekende Nederlander betreft, wiens foto je uitstekend kunt verpatsen.

En toen gebeurde het: mijn telefoon ontplofte. Hééél vééél appjes, tweets, sms-jes en mailtjes. In de dagen erna vele bossen bloemen. En fruit. En taart. En kaarten, gewone ouderwetse ansichtkaarten, meer dan ik er met Kerst ooit heb gehad.

Het heeft me zeer ontroerd. Ik heb tot nu toe sinds mijn val niet gehuild, maar het moment dat ik daar het dichtst bij was, was het moment waarop ik weer een lief, hartelijk, meelevend of meelijdend appje opende van iemand van wie ik dat niet of juist wel verwachtte.

Echt, medelijden ontvangen is top. 

Tijs van den Brink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons