Hubrecht Smits nieuwe directeur Trans World Radio

in Mediatips

Hubrecht Smits gaat per 1 augustus aan de slag als nieuwe directeur van Trans World Radio (TWR) Nederland en België. Hij volgt Bernard Oosterhoff op, die acht jaar leiding gaf aan TWR.

Smits is op dit moment werkzaam bij het Wartburg College te Rotterdam als directeur van de locatie Revius, en was daarvoor directeur van Oikonomos.

Deuren openen voor Bijbelse boodschap
De 55-jarige Smits ziet uit naar de verkondiging van het Evangelie bij zijn nieuwe werkgever. "In deze tijd gaan deuren en grenzen dicht voor de Bijbelse boodschap", vertelt hij.  "Voor Gods Geest kunnen deuren en grenzen echter niet gesloten blijven. God heeft mensen en menselijke techniek niet nodig, maar Hij wil die toch gebruiken. Radio en andere media mogen zo een hulpmiddel zijn. Ik word vooral gemotiveerd door het werk voor mensen die anders moeilijk te bereiken zouden zijn, zoals analfabeten en vervolgde christenen."

Oog voor de kerkelijke kaart
Cor van Dam, bestuursvoorzitter van TWR, is 'blij en dankbaar' voor de overstap van Smits. "Hubrechts hart gaat uit naar de verkondiging van het Evangelie. Hij heeft daarbij oog voor de volle breedte van de kerkelijke kaart in Nederland. Bovendien heeft hij in het buitenland ervaring opgedaan met veel verschillende culturen. Dat alles gepaard gaand met zijn ervaring op het gebied van leidinggeven maakt dat het bestuur er het volste vertrouwen in heeft dat hij TWR Nederland en België verder zal leiden naar groei op alle terreinen, steeds met het oog op de verkondiging van het Evangelie van de Heere Jezus Christus." 

Trans World Radio laat wereldwijd het Evangelie van Jezus Christus horen via de radio en andere media. TWR maakt hierbij gebruik van 16 grote en duizenden lokale radiozenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen.

Bron: Trans World Radio

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons