Hofpredikant Carel ter Linden te gast bij 7 keer7 tour

"Laat mij opnieuw blozen"

in Mediatips

Hofpredikant Carel ter Linden is één van de sprekers tijdens de nieuwe Lazarus 7keer7 tour. De tour begint op 23 mei in Ede en heeft als motto: ‘Laat mij opnieuw blozen’.

‘Tijdens de tour hoor je 49 verrassende toespraken van totaal verschillende sprekers over het meest relevante moment in hun geloofsleven. We verwachten een frisse verwoording van het geloof die ons opnieuw laat blozen’, vertelt Reinier Sonneveld, één van de initiatiefnemers de Lazarus 7keer7 tour. ‘De tour is een soort best of met een breed aanbod sprekers: van vrijzinnig tot orthodox. We hopen dat onze bezoekers verrast worden door onvermoede verhalen van zeer verschillende mensen. Er zit dus altijd wel iets tussen wat je raakt.’

Geloofsontdekking
Twee jaar geleden trok de 7keer7 tour door Nederland en die maakte veel los. Datzelfde concept wordt nu herhaald: in 7 avonden worden 7 plaatsen in Nederland bezocht. Elke avond krijgen 7 sprekers 7 minuten spreektijd rond de vraag: Welk element van het christelijk geloof heeft jou van je sokken geblazen? Welke geloofsontdekking heeft je voorgoed veranderd? 

Naast Carel ter Linden zijn op de eerste avond in Ede ook te horen:

  • Ronald Westerbeek, theoloog en schrijver van o.a. 40 dagen: Feest van Genade
  • Anja den Bok, ex-non en auteur van het boek Driemaal Bruid
  • Alain Verheij, Lazarus-blogger en theoloog des Twitterlands
  • Yusuf Celik, islamoloog
  • Christiana Bohorquez, singer-songwriter
  • Brian Zahnd, voorganger van de Word of Life church, blogger en auteur van Water to Wine (via Skype)

Tour
Na Ede doet de tour nog zes Nederlandse steden aan, elke avond met unieke line-up van sprekers. Zo worden o.a. ook Zwolle, Middelburg, Hilversum en Rotterdam bezocht. 

Kaarten voor de avond kosten € 14 euro per stuk. Voor exacte data, locaties en kaartverkoop, klik hier

De Lazarus 7keer7 tour is een onderdeel van Lazarus. Lazarus is een beweging van mensen die op zoek zijn naar nieuwe vormen en woorden voor het christelijk geloof. Die zoektocht krijgt niet alleen vorm door de Lazarus 7keer7 tour, maar ook door een dagelijks online magazine en een geloofscursus die samen met de lezers wordt ontwikkeld. Lazarus is de opvolger van Zinvloed en 7keer7 en onderdeel van de Evangelische Omroep.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons