Hindoe-bekeerling zwaar mishandeld door extremisten

in Christelijk Nieuws

Joginder Gold, een dertigjarige Indiase hindoe-bekeerling is in april zwaar mishandeld door hindoe-extremisten. Dat meldt SDOK. De extremisten hingen hem ondersteboven aan een boom en sloegen hem drie uur lang op zijn voetzolen, vanwege zijn christelijke geloof. Toen de extremisten dachten dat hij niet meer leefde, legden ze hem in een ondiepe kuil en bedekten hem met hooi en bladeren.

Joginder Gold en zijn familie werden al langer bedreigd door radicale hindoes vanwege hun geloof in Jezus, vertelt zijn voorganger Patsy David. “De afgelopen twee jaar probeerden deze hindoes Gold vals te beschuldigen. Ze dreigden ook dat hij moest stoppen met het aanbidden van Christus, anders zou hij ervoor boeten.”

Vals beschuldigd
Op de ochtend van 9 april 2016 was Gold in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh op weg naar de markt om groenten te verkopen. Rond elf uur hielden zes hindoe-extremisten hem staande en beschuldigden hem ervan dat hij de groenten zou hebben gestolen van hun boerderij.

Mishandeld
“Ze hingen me ondersteboven aan een boom, maakten me belachelijk om mijn geloof in Christus en begonnen me op mijn voetzolen te slaan.” Een van de aanvallers sloeg Gold drie uur lang en stopte toen een stok in zijn mond terwijl twee anderen op zijn borst zaten. Toen de radicale hindoes dachten dat hij dood was, legden ze Gold in een ondiepe kuil en bedekten hem onder hooi en bladeren, zo vertelde de lokale kerkleider. Een dorpeling die getuige was van de aanval, bracht Gold naar zijn huis en belde zijn familie en de politie.

Ondervraging
De gealarmeerde politie bracht Gold naar een ziekenhuis. Toen christelijke leiders een aanklacht indienden, tegen de aanvallers, ondernamen de politieagenten geen actie. In plaats daarvan ondervroeg de politie Gold. Ze vroegen of bekering wel legaal was, wanneer hij bekeerd was en ‘wie hem bekeerd had’, vertelde de voorganger.

Toen lokale christelijke leiders later hogere ambtenaren benaderden, verzekerden die hen ervan dat actie zou worden ondernomen tegen de aanvallers en dat een onderzoek op hoog niveau plaatsvond.

Bron: SDOK
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons