Groeiend aantal Joden vraagt naar Bijbel

in Christelijk Nieuws

Een groeiend aantal Joden uit heel de wereld vraagt nu om Bijbels aan de organisatie Israël en de Bijbel. Dat schrijft IB Magazine, zo meldt Uitdaging. Per maand zijn er nu ruim drieduizend bezoekers en worden getuigenissen op video twaalfduizend keer bekeken.

“Via het wereldwijde web bereiken wij Joodse mensen die we anders nooit zouden ontmoeten“, zegt David van Wijck van de op Bijbelverspreiding onder Joden gerichte organisatie. Een deel van de verzoeken komt uit landen met kleine Joodse gemeenschappen. “Maar we krijgen ook aanvragen van Joodse mensen die in het openbaar, wegens sociale druk, geen Bijbel zouden durven aannemen.”

'Israël en de Bijbel' wil het aantal talen voor de website uitbreiden om nieuwe Joodse groepen te bereiken. Er wordt nu gewerkt aan een Hebreeuwse vertaling, maar er wordt ook gedacht aan Duits, Frans en Jiddisch. Wegens toenemend antisemitisme en de aanslagen in Frankrijk en België verwacht de organisatie dat steeds meer Joden op zoek zullen gaan naar antwoorden op levensvragen.

Bron: Uitdaging
Beeld: Israel en de Bijbel

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons