Gemeentes blij met collectefunctie app Protestant

in Christelijk Nieuws

De app Protestant is vernieuwd: doneren aan projecten van de plaatselijke kerk is nu ook mogelijk via de smartphone. Via de app vragen gemeenten een bijdrage voor de zondagse collecte, of voor projecten van de diaconie of de wijkkas. Ook het werk van Kerk in Actie kan via de app worden gesteund.

Steeds minder contant
Voor het digitaal collecteren is een functionaliteit toegevoegd die kerkbezoekers met de app op hun telefoon de mogelijkheid geeft om via de app met iDEAL te betalen. Ds. Pieterjan de Buck van de Kruiskerk in Wezep-Hattemerbroek is blij met de nieuwe collectefunctie: “Mensen vinden het plezierig. Steeds minder mensen hebben op zondag contant geld mee. Via de app kunnen ze toch meedoen tijdens het collectemoment, net als mensen die thuis via internet de dienst meevieren.”

Snelle geldinzameling
Ook Miranda Hoff, webmaster van de Grote Kerk in Hilversum, ziet de voordelen: “Onze diaconie gaat de app inzetten om, bij een urgent geval van noodhulp, snel een geldinzameling te kunnen lanceren. Bijvoorbeeld voor de hulp aan de vluchtelingen die in Hilversum worden opgevangen. Dat is het voordeel van de app: steun vragen op moment dat het leeft. Dat willen we ook doen voor projecten in onze eigen wijkgemeente. Want met de app bereiken we ook de gemeenteleden die niet altijd in de kerk komen, maar wel het werk van de kerk willen ondersteunen.”

Bron: Kerk in Actie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons